top of page

TRANSFORMATIE COACHING & THERAPIE 

              TRANSFORMATIE COACHING & THERAPIE  

In mijn praktijk begeleid ik mensen om weer in balans en in contact te komen met zichzelf, waarbij zij vanuit vertrouwen van hun Zijn richting kunnen geven aan datgene wat zij willen of verlangen, waarbij eventuele blokkades opgeheven worden en dat zij weer met hernieuwde energie hun levenspad kunnen vervolgen. 

 

In mijn gesprekken werk ik met hetgeen zich aandient, waarbij ik uit een verscheidenheid van theorieën, hulpmiddelen kan putten, denk aan de Transactionele Analyse, Systemisch werken, Meditaties, Universele wetten, (spirituele) Chakra Psychologie, NEM model, Emotioneel Freedom Therapy, intuïtief werken, Voice dialoge etc. 

Iedereen is uniek en ik heb vertrouwen en geloof dat iedereen de oplossing in zich heeft. Het is alleen handig dat iemand je daarbij helpt, spiegelt, begeleidt zodat je de handvatten weer hebt om op jouw manier verder te kunnen. 

Voorafgaand aan een coachingsgesprek of traject nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek bespreken we jouw situatie, je wensen en je behoeften.  Van daaruit wordt duidelijk wat je verlangen is en wat je wilt bereiken en op welke wijze we daar naartoe kunnen werken.

Ik geef daarbij aan hoe ik je daarin kan helpen en welke aanpak voor jou passend is. 

VOOR WIE 

Transformatiecoaching & Therapie sluit goed aan bij mensen die willen groeien en ontwikkelen, en/of waarbij je het gevoel hebt dat je vastzit en geen overzicht of controle hebt over bepaalde situaties. Tevens kunnen er klachten ervaren worden zoals angsten, weinig (zelf)vertrouwen, laag zelfbeeld, onzekerheid, spanning en stress gerelateerde klachten zoals slecht slapen, onrust en stemmingsproblemen. 

Wil je meer informatie of Transformatiecoaching & therapie jou verder kan helpen, schroom niet en bel of mail mij.

STRESS & BURNOUT COACHING VIA CSR METHODE

STRESS & BURN-OUT COACHING VIA CSR METHODE

Met de CSR methode worden stressklachten en burn-out psyche-biologisch aangepakt. Dit betekent dat de coaching gericht is op 3 niveaus: lichaam, gedrag en psyche. CSR staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. 

De klachten die horen bij overspanning en burn-out ontstaan niet van de ene op de andere dag. Het is het resultaat van een langdurig en progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer lichamelijke en psychische klachten. 

Je raakt ontregeld door het steeds meer "aan" staan. 

Op zeker moment helpt enkel rust nemen niet meer, dat noemen we overspanning of burn-out. De chronische alarmtoestand heeft tot lichamelijke ontregelingen geleid. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van ontregeling wordt doorbroken en gekeerd. Vandaar de naam CSR: Chronische Stress Reversal. 

We focussen op de oorzaak, niet op de symptomen 

Het mentale en lichamelijke disfunctioneren leidt vaak weer tot verdere problemen, zowel op het werk als in de privé-sfeer. Doordat je een kort lontje hebt en weinig veerkracht, krijg je bijvoorbeeld sneller conflicten op je werk. Of je krijgt relatieproblemen, of oude trauma's spelen weer op. Dit soort afgeleide problemen fungeren vaak als aanmeldingsklacht en - ten onrechte - als focus van de diagnostiek en behandeling. 

Psycho-biologishe aanpak = effectief en prettig 

In de coaching wordt de benadering door cliënten hoog gewaardeerd en hij is ook bewezen effectief. Cliënten voelen zich begrepen ("het zit niet tussen mijn oren") begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. Ook het bevorderen en begeleiden van verantwoorde werkhervatting maakt deel uit van de aanpak. 

 

Wil je meer informatie of Stress & Burn-out coaching via de CSR methode jou verder kan helpen, schroom niet en bel of mail mij.

bottom of page